Pythagoras zoekt een nieuwe eindredacteur

Pythagoras, het wiskundetijdschrift voor jongeren, zoekt per 1 augustus 2017 een

eindredacteur

De eindredacteur redigeert teksten, selecteert beeld, verzorgt wiskundige illustraties en bedenkt ondertussen ook nog een spannende cover. Je bent ideeënrijk, constructief en kritisch. In een tekst zie je onmiddellijk taalfouten en andere onregelmatigheden.

Je bent handig met computerprogramma’s als LaTeX en vindt het geen bezwaar de programma’s Illustrator en Indesign te leren gebruiken. Je hebt aantoonbare affiniteit met wiskunde en met middelbare scholieren. Print en digitale media weet je prima met elkaar te verbinden.

De eindredacteur wordt voor één dag in de week betaald. De enthousiaste redactie vergadert zes keer per jaar. De standplaats van Pythagoras is het Centrum Wiskunde & Informatica in Amsterdam, maar de eindredacteur kan ook veel vanuit huis werken.

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Derk Pik, hoofdredacteur (derk@pyth.eu).

Geïnteresseerd? Stuur je motivatiebrief met cv naar vacature@pyth.eu. Je kunt solliciteren tot en met 9 april 2017. De nieuwe eindredacteur kan in juni een redactievergadering bijwonen en in juli op nader te overleggen momenten meekijken hoe het blad in elkaar wordt gezet.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.