Tentoonstelling IMAGINARY vanaf 7 februari in Utrecht

De tentoonstelling IMAGINARY brengt van 7 t/m 24 februari 2017 de wiskunde tot leven in Utrecht. Via beelden, objecten en software laat IMAGINARY bezoekers kennismaken met wiskunde in haar volle breedte, kracht en schoonheid. Zowel de wiskundetentoonstelling als het aanvullende lezingenprogramma en rondleidingen voor schoolklassen zijn gratis toegankelijk.
De tentoonstelling toont fascinerende beelden van wiskundige patronen en laat de bezoekers op een laagdrempelige manier experimenteren met wiskunde. Zo kun je zelf proberen een lichtstraal te ‘bevriezen’, eenvoudig wiskundige formules omzetten in mooie afbeeldingen en aan de slag gaan met je eigen Penrose betegeling.
Klik hier voor  informatie over IMAGINARY in Utrecht.

Alle informatie over IMAGINARY in Nederland vindt u op ww.imaginarymaths.nl

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.