Spelen met wiskunde: voorjaarsvakantie in Rijksmuseum Boerhaave

In de voorjaarsvakantie kun je naar hartenlust spelen in Rijksmuseum Boerhaave. In de doe-tentoonstelling Spelen met wiskunde maak je zelf een woeste draaikolk, bouw je je eigen brug en speel je als een kunstenaar met perspectief. Ontdek de overeenkomst tussen een fotomodel, een Formule-1 coureur en een muzikant. Alles draait om wiskunde!
Heb je alle spelletjes in het museum gedaan en kun je er geen genoeg van krijgen? Kom dan op zondag 18 februari naar de twee kinderworkshops vol (te) gekke wiskunde door Margriet van der Heijden, auteur van Het Wiskundehondje en wetenschapsjournalist NRC-Handelsblad. Je ontdekt er de symmetrie van je eigen lichaam door jezelf letterlijk en figuurlijk dubbel te vouwen. Doorlopend is er vanaf 17 februari tot en met 4 maart een speciaal vakantieprogramma in Rijksmuseum Boerhaave waarbij kinderen hun eigen rekenaap in elkaar knutselen en meebouwen aan een giga-geometrisch bouwwerk.
De familietentoonstelling Spelen met wiskunde is te zien t/m 31 december 2018.
Meer informatie & aanmelden: www.rijksmuseumboerhaave.nl/wiskunde
Toegang tot alle vakantieactiviteiten is gratis op vertoon van een geldig entreebewijs.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.