Statistiek bedrijven met één proefpersoon

Speciaal geschikt voor zeldzame ziektes

Om de werking van een geneesmiddel te testen, zijn niet altijd grote groepen proefpersonen nodig. Mede dankzij Bayesiaanse statistiek kan elke individuele proefpersoon betrouwbare informatie opleveren. Onderzoekers van het Radboud UMC lieten zien dat zulke trials soms een volwaardig alternatief zijn voor de klassieke testmethode met grote groepen patiënten.

Mexiletine, een middel dat oorspronkelijk bedoeld is om hartritmestoornissen tegen te gaan, helpt ook om stijfheid en verkramping van spieren tegen te gaan bij mensen met de spierziekte niet-dystrofe myotonie. Dat blijkt uit een medische trial met 27 proefpersonen die onlangs gepubliceerd is in het vakblad JAMA.

Alle informatie: https://www.nemokennislink.nl/publicaties/statistiek-bedrijven-met-een-proefpersoon/

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.