KNAW Early Career Award

De KNAW heeft een nieuw prijzenprogramma: de KNAW Early Career Awards. Doel is om getalenteerde, gepromoveerde wetenschappers een steuntje in de rug geven. Jaarlijks kent de KNAW maximaal twaalf Awards toe van elk 15.000 euro. Het geld mag door de winnaars naar eigen inzicht worden besteed aan hun onderzoekscarriĆØre. U kunt nu onderzoekers nomineren.

In aanmerking komen jonge getalenteerde onderzoekers die in staat zijn vernieuwende en originele onderzoeksideeƫn (verder) te ontwikkelen. Kandidaten zijn niet langer dan zeven jaar geleden gepromoveerd en hebben een aanstelling bij een Nederlandse universiteit of een Nederlands onderzoeksinstituut. Er geldt een extensieregeling.

Hoogleraren aan Nederlandse universiteiten, leden van de KNAW en De Jonge Akademie en directeuren van onderzoeksinstituten mogen ieder maximaal Ć©Ć©n kandidaat nomineren in de volgende domeinen:

  • Geesteswetenschappen
  • Gedrags-, Maatschappij- en Rechtswetenschappen
  • Natuur- en Technische Wetenschappen
  • Medische, Medisch-Biologische en Gezondheidswetenschappen

Nomineren kan via het nominatieformulier op de website van de KNAW.
Deadline is 1 juli 2019. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst van de KNAW in het eerste kwartaal van 2020.

Kijk voor meer informatie op de website van de KNAW of neem contact op met Jeffrey Muskiet, medewerker KNAW Wetenschapsfondsen, telefoon 020 551 0702 of e-mail jeffrey.muskiet@knaw.nl.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.