Nederlands team Internationale Wiskunde Olympiade bekend

OISTERWIJK – Het team dat Nederland deze zomer zal vertegenwoordigen bij de 60eInternationale Wiskunde Olympiade is bekend. Afgelopen week vond in Oisterwijk de laatste van vijf zware selectieronden plaats. De zes geselecteerde leerlingen reizen in juli af naar Bath, Verenigd Koninkrijk, waar ze de strijd aan zullen gaan met ongeveer zeshonderd getalenteerde jongeren uit meer dan honderd landen.
Afgelopen week vond op Landgoed de Rosep in Oisterwijk de laatste trainings- en selectieweek plaats voor de Internationale Wiskunde Olympiade. Elf winnaars van de Nederlandse Wiskunde Olympiade, die als beste overbleven uit 9.000 scholieren, streden hier om een plek in het Nederlandse team. De definitieve selectie werd bepaald door drie selectietoetsen aan het eind van het trainingskamp, dat mede mogelijk werd gemaakt door de Rabobank en Landgoed de Rosep.
Alle informatie vind u hier.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.