Hoeveel kans maken de Oranje Leeuwinnen op de wereldtitel?

Zelfs de VS heeft als regerend wereldkampioen bij aanvang een kans van minder dan 1 op 5 om het WK-toernooi te winnen, volgens simulaties van SciSports. Het toont opnieuw aan dat de loting en blind toeval een grote rol spelen bij toernooivoetbal.
Volgens een computersimulatie die tienduizend keer het mogelijke verloop van het WK-toernooi in Frankrijk doorrekende, heeft het Nederlands vrouwenelftal 4,5 procent kans om wereldkampioen te worden. De regerend Europees kampioen behoort daarmee niet tot de favorieten, want er zijn zeven landen die meer kans op de titel maken, waaronder Frankrijk, Duitsland en Engeland. Topfavoriet is regerend wereldkampioen VS, met 18,7 procent kans om de titel te prolongeren.
Lees het hele artikel.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.