Platform Wiskunde Nederland start video-project ‘Wiskunde in Beeld’.

Eerder publiceerde PWN het boekje ’Succesformules’ //www.platformwiskunde.nl/boek-succesformules/waarin o.a. Alexander Rinnooy Kan, Jeroen van der Veer en Louise Gunning over de rol van wiskunde in hun vak en persoonlijke leven vertellen. Het boek is met name geschikt om op een laagdrempelige manier de brede toepasbaarheid van wiskunde te laten zien.
Dit boek wordt veel gebruikt in het voortgezet onderwijs om leerlingen (en docenten) te kunnen laten zien waar wiskunde wordt toegepast en hoe mooi en inspirerend dat kan zijn.
Thans worden enkele video’s gemaakt die de wiskunde van beroep en situaties uit het dagelijks leven  in beeld brengen. Dit worden korte youtube-filmpjes die wederom in de wiskunde-les gebruikt kunnen worden.De eerste video’s worden gepresenteerd op de studiedag van de Nederlandse Vereniging van Wiskunde leraren.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.