EGMO2020 #virtualEGMO

Aankomende week, van 15 tot 21 april, zou in Egmond aan Zee de 9e editie van de European Girls’ Mathematical Olympiad (EGMO) plaatsvinden. Het coronavirus gooide helaas roet in het eten. Om de ruim 200 deelneemsters toch de wedstrijdervaring te bieden en de gelegenheid te geven met elkaar in contact te komen, organiseren we komende week de eerste virtuele EGMO. Het programma voor deze virtuele EGMO ziet er globaal als volgt uit:

Woensdag 15 april: Openingsceremonie (16:00 uur)

Donderdag 16 en vrijdag 17 april: Op één van deze dagen werken de deelneemsters 4,5 uur aan opgaven 1, 2 en 3 van de wedstrijd.

Vrijdag 17 april en zaterdag 18 april: Op één van deze dagen werken de deelneemsters 4,5 uur aan opgaven 4, 5 en 6 van de wedstrijd.

Zondag 19 april en maandag 20 april: Begeleiders van de teams kijken de wedstrijd na

Dinsdag 21 april: Sluitingsceremonie, met bekendmaking medaillegrenzen (16:00 uur)

Verder zijn er gedurende de week allerlei activiteiten voor de deelneemsters, zoals een kubusmoza√Įekwedstrijd, een bingo en een virtueel bezoek aan de Keukenhof.

We nodigen u van harte uit om de EGMO te volgen. Dat kan op verschillende manieren:

  • Via de EGMO app kunt u het hele programma en de online activiteiten volgen. De app vindt u in de App store of Play store (zoek op “EGMO2020”), of via https://apps.appmachine.com/egmo2020programapp/download
  • U kunt er ook voor kiezen om alleen de openings- en/of sluitingsceremonie bij te wonen. Beide zullen om 16:00 (op respectievelijk woensdag 15 april en dinsdag 21 april) live via ons YouTube-kanaal (https://www.youtube.com/channel/UCbAirPnBfT-a3jNl2jXzOxA) worden vertoond. 
    • In de openingsceremonie worden de deelneemsters welkom geheten door het organisatiecomit√©, Girl for Science Ans Hekkenberg en gold supporter ING. Het belangrijkste onderdeel van de openingsceremonie is de virtuele teamparade, waaraan alle teams hebben bijgedragen. Tom Verhoeff zal daarna uitleggen welke wiskunde er in de teamparade voorbij is gekomen.
    • In de sluitingsceremonie zullen de medaillegrenzen bekend worden gemaakt en zullen de deelneemsters worden toegesproken door enkele prominenten. 
  • De hele week worden updates geplaatst via Instagram (#egmo2020) en Twitter (@EGMO2020). 

We hopen dat u op deze manier mee kunt genieten van de virtuele EGMO2020.

Met vriendelijke groet,
Sietske Tacoma,
Organiserend comité EGMO2020

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.